Mår du toppen? Om inte kan det vara brist på något.

Det enklaste och mest naturliga som finns är havsalger som är naturens hemlighet som kan balansera din metabolism och som kämpar mot sjukdomar och återställer din vitalitet i kropp och själ. Algerna är havens vegetabilier och jordens mest kompletta närings- och mineralprodukt. Genom att äta eller dricka havsalger kan det påverka över 100 st sjukdomar och symptom och som ändringar i:

Blodsockernivån

Kolesterolet

Blodtrycket

Tungmetaller

Fibrer

Omega-3

Antibakteriellt

Använder du havsalger dagligen kommer du att se ut och känna dej bättre kroppsligt och mentalt. Du kan använda havsalger färska, torkade eller i te-form. Bon appétit!

Träna bättre med kaffe

Du får inte bara en bättre biceps när du höjer koppen med högerhanden, du får också en extra kick av koffeinet. Så om du känner dej lite nere innan du skall ut på morgonrundan, skölj ner med en kopp java. En nyligen publicerad avhandling visar på att koffeinet som finns i en kopp kaffe både kan ta bort morgontröttheten och höja träningspåverkan på musklerna. Här har vi äntligen något gott som samtidigt är dubbelt nyttigt för dej som både vill vakna och ha fina muskler.

Koffeinet tycks påverka olika sorters sport-utövande. I grupperna har deltagit både vältränade och normalt tränade personer i olika åldrar och olika kön. Den mest omfattande och senaste avhandligen av Doherty och Smith gick igenom 39 publicerade studier. Av dessa var 21 uthållighetsträning, 12 högintensivträning och 6 andra olika träningsformer. När alla dessa data gicks igenom och placeboeffekten hade eliminerats visade det sig att 12,4 % hade förbättrat sina test på grund av koffeinet. Den största effekten hade koffeinet på de som hade tränat uthållighetsträning.

I många av testen visade det sig att kapaciteten hade ökat, men det som var intressant var också att de som hade använt koffein kände sig mindre trötta. Två koppar kaffe visade synbarligen resultat både vid cykling (22 mil) och simning (2×100 m).

Hur mycket koffein är optimalt?

Dessa senare studier visade att det räckte med 90 mg koffein (1-2 mg/kg) för att få signifikanta resultat. Det finns heller inga visade biverkningar vid dessa intag. Den urindrivande delen av koffeinet är ofta överdrivet och speciellt under hård träning där mycket vätska försvinner genom svettning och även då under träning med mycket varmt och torrt eller fuktigt klimat. Deltagare som tävlar i dessa klimat blir ofta tillrådda att dricka mycket och undvika te och kaffe på grund av den urindrivande effekten. Emellertid visar nuvarande forskning att den lilla urindrivande effekten knappt påverkar men det har en större påverkan att inte ha koffeinet med i det totala intaget. Sammantaget visa de publicerade avhandlingarna att intaget av mindre än 300 mg koffein per dag påverkar inte kroppens fluiditet. Om man ser till alla de initiativ som görs  för att människor mera skall träna och förbättra hälsan så måste det vara viktigt att dessa människor kan träna utan att de blir trötta och slöa. Vid mera träning förbättras folkhälsan och koffeinet är en ren produkt som har kapaciteten att göra folk mera vakna och mindre uttröttade. Koffeinet tillhör en grupp av stimulantia som finns i många plantors blad, nötter och fröer. Vanliga koffeinkällor är kaffe, te, choklad och sportdrycker. Träna inte bara kroppen utan hjälp även hjärncellerna på vägen genom att vara alert och vaken.

HavsGrönsaker, Chondrus crispus och melatonin

Vissa rödalgssläkten kan lagra stora mängder svavelsyraestrar av polysackarider i sina cellväggar. Dessa används industriellt för att framställa så kallade phycocolloider. Vissa rödalger, till exempel karagentång (Chondrus crispus), har förmågan att iridicera, det vill säga att lysa med ett blålikt sken som försvinner om man tar på algen. Detta är särskilt märkbart soliga och stilla dagar i Sandviken på Rörö. Bakgrunden till fenomenet är inte helt klarlagt, somliga anser att algen har särskilda celler som svarar för skenet, andra hävdar att det är melatonin. Testning pågår.

HavsGrönsaker flyttar berg

I Fjärran Östern äts i uråldriga traditioner en miljon ton havsgrönsaker. Nu vänder trenden. Allt fler blir medvetna om att vi måste få i oss mer vattenlösliga fibrer för tarmhälsans skull och att alginat rensar kroppen från tungmetaller som deponeras i våra vävnader. Båda problemen kan vara nog så allvarliga hälsomässigt.

Svaret på båda kraven skulle kunna vara olika maträtter med havsgrönsaker. Men att ändra folks matvanor är som att flytta berg. Utvägen är havsgrönsaker som inblandning i bröd, pizzabottnar, pasta, charkvaror mer mera. Och är det några producenter som inte bryr sig om spårämnen, fibrer, B-vitaminhalt och tungmetallsbindning, så faller de för bakningsegenskaperna: Havsgrönsaksmjöl är en fantastisk konsistensgivare som ger mindre porer och klart bättre smak, vilket har samband med  de lösliga fibrernas vattenhållande förmåga.

HavsGrönsaker

Recept på knöltångsallad.

Klipp av 10 centimeter av årsskotten. Koka årsskotten i 25 minuter så de blir mjuka. Gör en dressing av 3 delar rapsolja, 1 del vinäger, 1 del japansk soya, hackad vitlök, salt och peppar. Blanda och njut.

Bon appétit!

Seaweed Dog

Seaweed dog är ett kosttillskott för hundar, framställt ur havsalger. Dessa havsalger växer i de stora oceanernas orörda djup och utgör daglig föda för många av havens innevånare. Det har visat sig vara ett alldeles utmärkt kosttillskott för både människor och djur. Man kan tolka nyttan av ett dagligt havsalgintag enligt följande: Då algerna, som är mycket lättsmälta, kommer in i ämnesomsättningen och via blodet passerar sköldkörteln (hela blodkomplexet passerar denna cirka var 17:e minut) så får densamma den stimulans (genom mineral- och vitaminrikedomen) som behövs för att det endokrina körtelsystemet skall hållas i balans. Detta skall inte glömmas bort, då det avgör förhållandet sjukdom-hälsa.

I veterinär högskolans kompendium läser vi: ”genom kemisk och spektrografisk analys av vävnader och kroppsvätskor har man i djurkroppen påvisat mycket små kvantiteter av ett stort antal mineralämnen som visat sig vara absolut nödvändiga för djuren”. På konstgjord väg, i ett laboratorium eller en fabrik kan inte en sådan produkt framställas. Vid analys av havsalger har man funnit mer än 100 mineralämnen (grundämnen). Spårelementen utgör katalysatorer i hormon och enzymsystemet samt är också enzymaktivatorer.

En begreppsförklaring: Mineralämnen är det gemensamma namnet för mineraler och spårelement (spårämnen). Mineraler är grundämnen, som förekommer i relativt stora mängder i kroppen till exempel Natrium, Kalium, Fosfor, Svavel, Magnesium. Spårelement är grundämnen som förekommer i små mängder. Spårelement är till exempel alla metaller som järn, koppar, zink, mangan, kobolt, nickel, molbyden och så vidare. En del spårelement har alltså sin verksamhet förlagd till cellerna där de påverkar de kemiska reaktionerna. Havsalger har betydligt större mängd A- och D-vitaminer än till och med torskleverolja samt alla former av vitamin B. Framhållas bör, att i havsalger finns den livsviktiga tillväxthormonen B12 (som bevisligen ej finns i landväxter). Havsalger har även antibiotiska egenskaper dock utan  att förorsaka allergier eller andra sidoeffekter (till skillnad från den konstgjort framställda antibiotikan, som lagras i köttet och överförs till människan och även våra husdjur).

I sin rena havsmiljö tar algerna upp spårämnen, mineraler, salter och näringsämnen som ofta saknas djurens dagliga kost eftersom grönsaker, rotfrukter och kött lakas ur av miljö och felaktig hantering. Mineralämnena i havsalger gör det möjligt för cellerna att bygga upp en stark benstomme, starka ledgångar, senor och nerver. Havsalger motverkar även fettbildning i muskeltrådar och blodbanor. Bristsjukdomar till följd av brist på spårelement får i vissa fall betraktas som kultursjukdomar. Bristsjukdomar uppkommer därför att de moderna jordbruksmetoderna och konstgödning (utan spårelement) gör att våra kulturväxter innehåller mindre av de livsviktiga  spårämnena och för mycket av vissa andra grundämnen. Grundämnesbalansen i djurens kroppar har förlorats. Seaweed dog havsalger bidrager till att återställa denna balans. Men det goda näringsinnehållet är inte allt. Seaweed dog har dessutom förmågan att absorbera och föra bort skadliga tungmetaller som till exempel bly, kvicksilver och kadmium ur djurens kroppar. Det är Seaweed dogs kostfibrer, de så kallade alginaterna, som står för det renande arbetet, Seaweed dog ger alltså djuren både ett starkt tillskott av de nyttiga ämnena som de behöver och ett kraftfullt skydd mot de onyttiga.

Seaweed dog ger: finare päls, ökad prestationsförmåga, längre uthållighet, mindre sjukdomar, reducerar mängden tungmetaller i kroppen, sänker måttligt förhöjda blodfetter, lindrar mot muskelömhet.

Sea Vegetables mix supplementation

The majority of food consumed today is over-processed with little or no nutritional value. Therefore, it is rare to obtain vitamins and minerals the body requires from diet alone. With supplements that the body can absorb, there is an increased energy level, a boosted immune system and an optimal healing ability. Although supplementation should not be considered a substitute for good nutrition, research has shown that natural supplements can also play a major role in helping to protect the body against debilitating illness and disease.

Supplementation is helpful in fullfilling the deficiences that exist in men´s bodies today. All natural herbal supplement like the sea vegetables mix supplementation products help the body receive essential vitamins and minerals that cannot be achieved through diet alone.

Unfortunately, the natural supply of enzymes eventually runs out because many foods today have little or no enzyme content since they have been cooked, processed or sprayed with preservatives and pesticides. As a result, bodies are prematurely running out of enzymes. Enzyme deficiencies can lead to premature aging and disease. That is why it is important to use sea vegetables mix supplementation.

Food enzymes are chains of amino acids, which help break down food in a manner so that the body can effectively use it. When foods deficient in enzymes are eaten, the body uses a considerable amount of energy for digestion. This explain why it is common to often feel tired after eating a big meal. The more enzymes the body has, the easier it is to digest and absorb food properly. Enzyme shortage are commonly seen in patients suffering from chronic illnesses such as certain types of cancer, allergies, premature aging, skin disorders, and heart disease. An enzyme-deficient diet takes a tremendous tribute of the body.

As many people and cultures have realised over the centuries, vegetable products from the sea can combat stress and help you live both better and longer.

The influence of mankind on the family of plants known as seaweeds and sea vegetables has been limited so that they have not changed substantially over the last ten thousand years.

For centuries seaweed and sea vegetables has also been used as a herb and to treat a number of ailments including constipation, arthritis and cold. It improves the digestion and allows a better assimilation of sugars and fats.

The sea is rich in minerals and so are the sea vegetables. Land, on the other hand, degenerates in time and minerals get washed out and flow towards the sea. The more the air becomes polluted then the higher the content of acid rainfall becomes, and the faster the process will happen. Most of the soil has deteriorated to the extent that without fertilizer nothing will grow properly. The plants are sick and, as a result, attacked be insects and disease.

The sea vegetables are a much older group of plants than many of those we growe today. They are a very rich source of trace minerals and fibres and their ability to prolong life, prevent disease, and improve health has been known for thousands of years – a truly universal type of food. Universal, because nearly every living thing on earth can benefit from; humans and larger animals, also the smaller ones such as birds, fish and insects as well as plants.

Sea vegetables is natural. The ground for your health is that you can receive what you need from what you eat. But, food today has a lot of deficits and the companies try to compensate that with artificial ingredients. But sea vegetables mix supplementation can satisfy much of the deficits that are in foods today.

Original source. Sea vegetables mix supplementation is from the nature without artificial supplements. If you go to a shop, how much do you know your body need of vitamins, minerals or trace minerals? Furthermore the added minerals are synthetically…..If you instead use sea vegetables mix supplementation you do receive original source that your body easily absorb. As the sea vegetables mix supplementation has the same compound as the blood of the body, the sea vegetables easily find the deficits of vitamins, minerals and trace minerals in the body and fulfil there. If there are surplus it goes out the normal way.

Havsalger är fiberrikt och förbättrar tarmfunktionen

Havsalger hjälper till att reglerar normala tarmfunktioner och rensa magkanalerna på onyttiga substanser och förse magkanalen med de rätta slemhinniga substanser och olösliga fibrer som behövs för att magen skall må bra. Havsalgernas gel är mycket duktiga på att lösa upp förstoppning som kan uppstå genom all den moderna och ”processade” mat som lagas till och äts idag. I många länder används havsalger som bulkextrakt och laxativ för att hjälpa till vid förstoppning. Havsalger har också visats sig vara effektiva vid behandling av jästinfektioner, irritabel magfunktion-syndrom och vanliga bakterieinfektioner bland sjukhuspatienter.

Havsalger och munsår. De sodiumrika havsalgerna är också effektiva vid behandling av munsår som har uppstått vid överkonsumtion av socker, vitamin-C och tomater.