Alger som huskur

1 tesked av havsalgen karragentång till en kopp vatten. Koka upp och låt stå i 10 minuter. Intages 3 gånger dagligen vid hosta.

De verksamma ämnena är slemämne, jod, brom och järn samt A- och B-vitamin. Algdrogen har en svagt slemlösande, huduppmjukande och laxerande effekt. Karragentång ingår tillsammans med timjan, gullviva, stockros och islandslav i flera mediciner mot bronkit och hosta.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar