Alger, piller, kosttillskott och mat

Vilka kosttillskott skall då tillföras? Ja, i varje fall vitaminer och spårelement. Troligen behöver de flesta av oss extra tillskott av makromineralerna kalcium och magnesium och (om de  är vegetarianer B12) även kalium. Gammalinolensyra behöver de flesta efter 50-årsåldern. Då frågar man sig: Är det rimligt och nödvändigt att stoppa i sig 5-20 tabletter/kapslar per dag? Mitt svar är definitivt; det är inte nödvändigt men med största sannolikhet ökar det välbefinnandet, förhöjer hälsan och förebygger framtida och för tidig sjukdom. Om man packar ihop 20 tabletter i en rund boll eller en fyrkant blir det volymmässigt inte mer än en liten potatis, en halv tomat eller en kaka. Eller ta en sked med alger. Det klokaste och smidigaste. Varför känns det då litet konstigt och främmande att tillföra sig en så liten mängd av dessa nyttiga, essentiella näringsämnen? Orsakerna är tre: De flesta vet numera att mediciner är giftiga och farliga och ”våra” tabletter och kapslar påminner om dessa giftmedel. Många tabletter smakar lite ”skumt” eller ”kemiskt”. De borde göras mera välsmakande (utan hjälp av onaturliga tillsatser). Många tabletter och kapslar är på tok för stora och svåra att svälja för många människor. Innan man sväljer en tablett eller en kapsel bör man ha mycket slem i munnen så att medlen  lätt och smidigt glider ner i matstrupen. Mycket lättare att ta en sked alger. Om dessa nackdelar elimineras bör kosttillskott vara lika naturligt och viktigt som hälsokost och dessutom betydligt lättare att äta än den perfekta hälsokost, som tyvärr alltför få får som regelbundet konsumerar. Framtidens mat kommer säkerligen alltid att kompletteras med kosttillskott. Det vill säga alger. Vi får även tänka oss att framtiden kost i ökad utsträckning kommer att behövas renas från både naturliga gifter och miljögifter, som tyvärr breder ut sig alltmer. Här har vi alger som lösningen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar