Vikingakryddan. Prestera som en viking.

På Irland har man ätit den torkad och rå sedan tidernas begynnelse. Denna havsalg som finns utmed hela kusten från Lofoten till Irland är rik på vitaminer, mineraler och spårelement och skördas i de rena oförstörda vattnen. Havsalgen var mycket eftersökt av de nordiska vikingarna som hälsobringande näring för att undvika bristsjukdomar under de långa sjöfärderna. Använd vikingakryddan som ett hälsosalt, strö kryddan på salladen, smörgåsen, grönsakerna, i soppan och stuvningar.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar