Alger från tång har antibiotiska egenskaper

Från en forskargrupp i Lund där professorn och marinbiologen Torgny von Wachenfeldt ledde forskningsprojektet ansågs följande. Om man äter alger från tång minskar risken för förkylningar, blodproppar, hjärtinfarkt, åderförkalkning och andra sjukdomar. Alger från tång har antibiotiska egenskaper och fungerar som ett slags penicillin.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar