Lite tång betyder allt

Havet producerar syre genom att marina växter som tång i fotosyntesen omvandlar koldioxid och solljus till energi och syre. Tång står för merparten av syreproduktionen i havet. Så mycket som vart femte andetag tas tack vare den rikliga fotosyntesen på jorden. Är det något vi skall vara rädda om så är det tång i haven, men som allt annat i haven mår den dåligt av föroreningar från plast och andra utsläpp.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar