En naturlig källa till ny energi

Algberikat mjöl gör det lättare för dig att leva sunt och ändå fortsätta att njuta av dina favoriträtter. Claskelp är ett mjöl som är berikat med färska alger. Algers positiva effekter är sedan länge välkända. De är mycket rika på protein, enzymer och naturliga mineralämnen, särskilt kalk och jod. Torkade havsalger innehåller 14 gånger mer kalcium än mjölk och i alger finns även en stor mängd vitaminer. Det algberikade mjölet används till exempel vid framställning av matbröd och pizzabottnar. Resultatet blir en nyttig produkt, med samma smak och utseende som om brödet skulle bakats på vanligt mjöl. Vanlig mjöl innehåller inte tillräckligt av de spårämnen och mineraler som behövs i både vuxna och barns kroppar och hjärnor. Algmjölet innehåller dessutom ett naturligt ämne, vilket håller brödet färskt under längre tid. Man slipper konserveringsmedel, tillskott av vitaminer och andra konstgjorda tillsatser. Alger har till exempel använts vid framställning av hostmediciner, medel mot diaréer, magsår och blåskatarr. Nya forskningsrön visar även att brunalger kan bekämpa högt blodtryck. Alginat som finns i brunalger, är vattenlösliga kostfibrer som håller både blodsocker och kolesterol i schack. Alger stärker kroppens motståndskraft, till exempel mot fria radikaler, eftersom de innehåller bakteriedödande ämnen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar