var finns alger?

Alger växer praktiskt tagit överallt utom där det är så mycket is. att algerna inte får fäste. Man hittar dem överallt vid sandstranden, på stenar och på stranden, där de flutit upp. De alger som visas i detta häfte finns alla på ön Rörö i Norra Skärgården utanför Göteborg. Man kan finna dem utmed hela kusten från Kullens Fyr i söder till Kosteröarna i norr.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar