Alger och sköldkörteln

På samma sätt som man desinficerar ett sår med jod, har jodinnehållet i alger antiseptisk effekt på sköldkörteln – när det tas upp blir det sköldkörtelns mest effektiva skyddsmekanism. Finns även zink i alger. När jod och zink samspelar kan de stoppa en virusinfektion i sköldkörteln och samtidigt även minska sköldkörtelinflammation. Alger bidrar även till att skydda sköldkörteln från strålningsskador, tar bort befintlig strålning och förebygger sköldkörtelcancer.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar