algmjöl tar bort tungmetaller och dess isotoper

Det är ett välkänt faktum att alginater från de stora bruna algarterna kan binda tungmetaller. Och det är vetenskapligt visat, att det gör de också i tarmkanalen. Tar vi in alger som kosttillskott så får vi också den förmånen att vi skyddas mot att absorbera de tungmetaller som följer med födan. Vi kan alla se om grönsakerna är färska, men vi kan aldrig se, om de har vuxit så nära en väg med tung trafik, att de är kraftigt förorenade med bly och olämpliga som föda. Inte heller kan vi se, om de götts med näringsrik slam från reningsverk och därmed fått en överdos av kadmium eller kvicksilver. Vad vi vet är, att i dagens läge får många av oss i sig väl mycket tungmetaller. Vi vågar nog hoppas, att i de flesta fallen ligger mängderna under förgiftningsnivån. De som känner sig friska, starka och i god form har säkert inte fått i sig mer än vad njurarna kan utsöndra. Men känner du dej ur slag, hängig, kraftlös, ja då får du ju i första hand fråga doktorn, du kanske är sjuk. Är du inte det och hittar ingen påvisbar brist, försök en algmjöl kur. Du kan ha för lite av något spårelement eller för mycket av tungmetall. Algmjöl hjälper mot bådadera.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar