Bakning av algbröd

Algmix, 5 dl 37-gradigt vatten, 50 gr färsk jäst, 3 msk rapsolja, 4 dl vetemjöl. Blanda samman allt i en bunke. ”Slå” ihop degen med en träslev. Degen ska ha konsistens som en ganska tjock havregrynsgröt. Låt degen jäsa övertäckt tills den blivit minst dubbelt så stor, cirka 40 minuter. Häll degen på mjölat bord och strö ganska rikligt med mjöl över den så att den blir mer lätthanterlig. Degen ska inte knådas. Grädda i 250 grader i vanlig ugn. eller 225 grader i varmluftsugen, 13-15 minuter.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar