Alger

Alger är näringsrika. De innehåller i stort sett alla vitaminer vi behöver, i synnerhet B6 och B12. Plus mineraler och spårämnen. Sen är alger också väldigt rika på protein. På många ställen i världen, där människor inte har tillgång till så mycket kött, är det alger som är proteinkällan. De innehåller också en stor del kostfibrer som är nyttiga för oss eftersom de skyddar mot tarmsjukdomar.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar