Nyttig pizza

Algers positiva effekter är sedan länge välkända. De är mycket rika på protein, enzymer och naturliga mineralämnen; särskilt kalk och jod. Torkade havsalger innehåller 14 gånger mer kalcium än mjölk och i alger finns även en stor mängd vitaminer. Det algberikade mjölet används vid framställning av matbröd och och pizzabottnar. Resultatet blir en nyttig produkt, med samma smak och utseende som bröd bakat på vanligt mjöl. Vanligt mjöl innehåller inte tillräckligt av de spårämnen och mineraler som behövs i både vuxna och barns kroppar och hjärnor. Algmjölet innehåller dessutom ett naturligt ämne, som binder fukten i brödet vilket håller brödet färskt under längre tid. Man begränsar användandet av konserveringsmedel, tillskott av vitaminer och andra konstgjorda tillsatser. Algerna som används, skördas i kalla vatten. De är av högsta kvalitet och rensas och bearbetas noggrant innan de mals ner till pulver som blandas i mjöl. Alger har till exempel använts vid framställningen av hostmedicin, medel mot diarréer, magsår och blåskatarr. Nya forskningsrön visar även att brunalger kan dämpa högt blodtryck. Alginat, som finns i brunalger, är vattenlösliga kostfibrer som håller både blodsocker och kolesterol i schack. Alger stärker kroppens motståndskraft, till exempel mot fria radikaler, eftersom de innehåller bakteriedödande ämnen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar