7 skäl till varför du bör ha alger i din kost

Alger är en av de rikaste källorna av jod som hjälper till i regleringen av sköldkörtelhormoner. Fukos är ett naturligt socker i alger som har antiinflammatoriska fördelar och kan lindra smärta vid antiinflammatoriska sjukdomar som artrit, gikt, astma osv. Fukos har förmågan att ta upp striden mot allergier och herpes, förebygga lungsjukdomar och kan förbättra minnet. Fibrerna i algerna har en positiv effekt på matsmältningssystemet. Alginatet i algerna binds med gifter och hjälper till i detoxprocessen. Lignanerna i algerna hjälper till att slåss mot cancer, fetma, diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Alger är rika på järn och folat som kan förbygga blodbrist. Kalcium och magnesium i alger kan förebygga muskelkramp och minska restless leg syndrom. Alger är en potent antioxidant och ett diuretikum som hjälper till att förbättra immunitet.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar