Mediciner ur havet ämne på forskarmöte

Framtidens mediciner kommer att hämtas ur havet. Det är en av de hypoteser som skall prövas när havsforskare från 15 länder i veckan samlas på Tjärnö utanför Strömstad för att diskutera biologisk mångfald i världens kustnära hav.

Inflammationshämmande ämne ur vanlig blåstång hör också till det som forskarna hoppas kunna lära sig dra nytta av.

Från Göteborgs-Posten augusti 1995.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar