Alger. Gör svinfläsket till ett hälsokött.

I algerna ingår alla för svinen viktiga aminosyror (proteinernas byggstenar), som också svara för framställningen av hormoner. Människan och de flesta djurarter har aminosyran arginin i sin hormonkedja, medan svinet istället har lysin. Alger har naturliga antibiotiska egenskaper bland annat genom sin rikedom på alginater och kolhydraterna laminaria, alginsyra, mannitol, metylpentosan och fucose. Innehåller även lecitin. Vid analys av alger finner man mer än 100 mineralämnen (grundämnen). Alger är rika på vitaminer, särskilt bör framhållas den betydelsefulla tillväxtvitaminen B12. Så ge grisarna den rena naturprodukten alger inblandat i maten som grisarna äter.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar