Algbröd

Algbröd skulle kunna tillverkas av u-länderna och användas för att mätta svältande människor. Alger ger allsidig föda och är oerhört rika på spårämnen och mineralämnen. Vidare innehåller havsalgen Laminaria digitata också spårelement, jod och tillväxthormonet B12. Det faktum att alginsyran i algerna har förmåga att absorbera tungmetaller som bly, kadmium och kvicksilver är mycket viktigt. Vidare finns det antibiotiska egenskaper i alger. Havsalgerna utgör en reservkälla rent näringsfysiologiskt. Man blir piggare, prestationsförmågan ökar, blodfettet sänks. Och det måste smaka gott som något från havet. Vilket det gör.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar