en revolution inom naturmedlen

Algclas är en blandning av utvalda makrobrunalger vilka innehåller åtskilliga nyttigheter såsom naturliga vitaminer, mineraler och spårämnen. Algernas många nyttigheter överträffas ändå av sin förmåga att i tarmen mycket effektivt binda och föra bort farliga tungmetaller den naturliga vägen. Japaner och kineser har i 1000-tals år använt makrobrunalger för hälsa och styrka. De har länge känt till att brunalgerna har högre halter av vitaminerna A, B1, B2, B6, B12 och Niacin men också mycket viktiga mineraler, kalcium och järn, än flera landbaserade grönsaker och frukter. Japanerna har också länge haft en hög genomsnittsålder. En icke oväsentlig del av brunalgerna består av kostfibrers betydelse för att motverka vällevnadssjukdomar som naturfolken saknar och som dels beror på att vi har för lite kostfibrer som underlag för våra tarmbakterier, dels på att födan stannar för länge i tarmen. På grund av havens stora näringsinnehåll, vilket havsväxterna utnyttjar, kan man se brunalgerna som den verkliga urnäringen. Landväxterna lever i urlakade jordar (upp till tre skördar per år), vilket resulterar i att landbaserabaserade vegetabilier i ett flertal fall ej är så näringsmässigt riktiga som de en gång varit.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar