Algmat. Maten som rensar kroppen på gifter.

Alger och tång växer i havet och tar upp näringen ur havsvattnet direkt genom sina cellväggar. De indelas efter sina färger och växer olika djupt. Den röda algen trivs bäst på 10-20 meters djup och de gröna uppe vid ytan. Däremellan växer brunalgen som används mest i matlagning. Alger har flera medicinska effekter. De innehåller naturligt antibiotiska ämnen som verkar bakteriehämmande. De stärker kroppens egna motståndskraft. Brunalger innehåller ett ämne som alginat som har förmåga att ta upp och rensa ut tungmetaller, radioaktivitet och gifter ur våra kroppar.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar