Alger och tång

Alger och tång är energifattiga, men utgör ändå ett nyttigt tillskott till både människors och djurs föda. Framförallt är deras innehåll av mineraler, spårämnen och vitaminer, som de upptar ur havsvattnet och lagrar, av stor vikt för oss. Vissa ämnen till exempel kalcium, kalium, magnesium, fosfor, natrium, klor och svavel, finns i ganska stora mängder i vår kropp och är nödvändiga för olika funktioner. Bestämda mängder av kalcium, natrium och kalium fordras till exempel för att hjärtmusklerna ska kunna arbeta. Fosfor behövs för benstomme och tänder.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar