Havsalger och vitamin B1

Havsalger innehåller samtliga för oss nödvändiga mineraler, dessutom är de rika på en mängd olika vitaminer. De flesta av dessa kommer från bakterier som lever på växten eller i havsvattnet omkring havsalgplantan. Vitamin B1 (mg)  finns i följande havsalger per 100 g torrsubstans; Porphyra 0,25, Ulva 0,06, Enteromorpha 0,04, Laminaria 0,08, Tomater 0,08, Spenat 0,12, Äpplen 5 st 0,03, Kål 0,05.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar