Havsalger och blodtryck

Havsalger har använts som blodtryckssänkande medicin i Japan under hundratals år. Forskning har bekräftat att patienter som inmundigade havsalger som soppa eller te erfor betydlig förbättring av blodtrycket och kände sig mycket bättre utan negativa effekter.

Vid regelbunden användning av havsalger tycktes det som om levern under stress lyckades att utsträcka cellernas liv och effektivitet. Forskarna fann att de bruna havsalgerna var mest duktiga på att sänka blodtrycket och kolesterolet. Potassium och kloride vilka både finns i havsalger hjälper att sänka blodtrycket.

Havsalgerna är alltså duktiga på att sänka kroniskt högt blodtryck och hindra att blodet klumpa ihop sig samt behandla obesitas vilket finns vid hjärtsjukdomar.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar