Plockning av havsalger

Samla i rena vatten, inte vid hamnar eller kloakutsläpp. Använd inga delar av fleråriga alger. På alger med topptillväxt som knöltång och blåstång är 10-15 cm av toppskotten bäst. Hos blåstången får man vara försiktig med blåsorna. De innehåller en hel del havsvatten, som är laxerande. På alger med bastillväxt som bladtång är de nedre delarna yngst och därmed friast från epifyter och mörast. Inga havsalger är giftiga, men några luktar och smakar mindre behagligt. Bit i den så får du veta vilka som är mjuka nog att skära ner i sallad. De hårdaste är ofta svåra att koka.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar