Mördaralger anfaller

Läste om att ”mördaralger anfaller” i Östersjön. Varje år nås vi av dessa braskande rubriker. Cyanobakterier är en av de äldsta organismgrupperna på jorden och uppkom för cirka tre miljarder år sedan. De har varit ytterst fundamentala för skapandet av den biosfär vi nu lever i. Cyanobakterierna var de första att introducera fotosyntesen, som genererar det syre som finns i vår atmosfär och som har gett upphov till alla gröna växter.Cyanobakterieblomningen i Östersjön är inget nytt fenomen som förorsakas av föroreningar. Redan Charles Darwin och James Cook beskriver rödbruna blomningar som täcker havsytan under sina omfattande upptäcktsresor. Röda havet antas ha fått sitt namn av samma fenomen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar