algkicken

Tabletternas överlägsenhet framför andra algtabletter beror dels på den rätta kombinationen av de ingående mjölsorterna, dels på en mycket noggrann kontroll av råvarorna, som hämtas endast från rena hav. Algkicken verkar på flera sätt. De ingående alginaten har förmågan att binda betydande mängder tungmetaller. Då  innevånarna i storstäderna andas in alltför mycket bly från bilarnas avgaser och  industrier sprider via rök och avlopp stora mängder cadmium, arsenik och kvicksilver som vi  får i oss genom födan. Även radioaktiva isotoper av de ämnen som bindes av alginat rensas ur kroppen såsom strontium. Eftersom alginaten har så hög förmåga att binda tungmetaller och vissa radioaktiva isotoper, gör brunalgerna detta redan i naturen, om de växer i vatten som är förorenande av industriutsläpp eller gruvdrift. Ett algmjöl som på så sätt har hög halt av tungmetaller vid analys av askan skiljer sig enormt från varje annat födoämne med samma analysvärde: algmjölet kommer fortfarande att ta upp tungmetaller ur tarminnehållet medan övriga livsmedel avger sin börda av tungmetaller till kroppen. Trots detta är det viktigt för att man skall få bästa resultat att råvarorna är så rena som möjligt och insamlade långt från alla föroreningar från industrier och gruvdrift.

Japanerna konsumerar över 800 000 ton brunalger och kineserna mer än 2 miljon ton utan att någon toxisk verkan är känd från normal förbrukning. Algkicken, tabletten bygger bland annat på erfarenheten som bättre hälsotillstånd i befolkningar som använder alger i födan än i andra jämförbara folkgrupper. Jodhalten i tabletten är sannolikt en av orsakerna till att så många mår bättre när de regelbundet  tar algkicken och kan tänkas bidra till den välgörande effekten på många astmatiker och allergiker. Eftersom enstaka personer kan vara överkänsliga mot jod vill vi hänvisa till att WHO och FAO inte utsatt någon övre gräns för jod i sina rekommendationer för dagliga näringsinag.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar