Havsalger – Det perfekta kosttillskottet

Bra varianter av havsalgtillskott innehåller en del vitaminer, alla kända former av mineraler och spårämnen, mycket kolhydrater, bra fett och en del protein. Vad är då havsalger? Havsalger är ett samlingsnamn på flera olika växtgrupper. De finns lite varstans, till och med på alptoppar (som lavar)! De flesta typerna av alger finns dock i vattnet och tjänar bland annat som föda för diverse vattendjur. Till största delen utgörs algerna av fritt svävande plankton. Havsalger innehåller det gröna färgämnet klorofyll som är en viktig del av fotosyntesen, det vill säga den process som ligger bakom allt liv på jorden. Storleksmässigt varierar algerna från de minsta, encelliga organismerna, till enorma växter som kan bli upp till 100 meter långa. Algerna var bland de tidigaste företeelserna på jorden. De var även först med att producera sin egen föda genom fotosyntesen. Algerna kan alltså betecknas som det organiska livets moder.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar