Havsalger som föda

Människor, främst i Asien och Söderhavet, har använt havsalger som föda i tusentals år. Vissa kulturer levde och lever nästan enbart av en kost bestående av fisk och torkade havsalger. De visar inga tecken på undernäring på grund av ensidig kost och är åtminstone jämfört med västerlänningar i allmänhet välbyggda och starka. Fetman är ett okänt fenomen. Eftersom fisk inte innehåller alla de näringsämnen vi behöver måste de väl finnas i havsalger? Mycket riktigt!

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar