Havsalger

Havsalger innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen (mer än 100 stycken) och mindre kvantiteter av vitamin A, B, C, D, E. Dessutom finns fibrer, en stor mängd kolhydrater, lite fett (bra, fleromättat fett) och en hel del protein med alla aminosyror representerade. Havsalger innehåller cirka 8-10 procent protein, 60-85 procent kolhydrater, 2-3 procent fett och 15-20 procent spårämnen samt fibrer. Detta blir en komplett föda som är ungefär identisk med friskt blods innehåll av olika ämnen. – Vad kommer det sig att just havsalger innehåller allt detta? Alla livsviktiga ämnen finns i havet och absorberas av havsalgerna som lagrar dessa. De tycks även ha förmåga att skilja på ”nyttiga” och onyttiga ämnen och sorter bort giftämnen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar