Framtidens mat – Rörö havsalgtapenade

Innehåller livsnödvändiga omega-3 fetter, klorofyll och högvärdig protein. Verkar renande för lymfan och lever. Sänker kolesterol och fetthalten i blodet. 2 st blötlagda knöltångar, 2 st blötlagda fingertångar, 1 matsked kapris, 1 matsked hackade oliver, 2 st vitlöksklyftor, 2 matskedar tamarisås, 1 matsked sesamolja. Blötlägg havsalgerna i 15 minuter. Koka upp havsalgerna och slå därefter av vattnet. Finhacka havsalgerna (som du hackar spenat) då de svalnat. Hacka kapris, oliver och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner olja och tamarisås. Häll över i lufttät burk och slå lite olja på toppen. Håller sig i månad i kylskåp.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar