Algexperten.

En mycket viktig och helt unik egenskap är alginaternas förmåga att binda tungmetaller, både algernas egna och den övriga födans så att de inte kommer in i kroppen. Ja, till och med tungmetaller som redan finns där till exempel radioaktivt strontium i skelettet minskar påtagligt vid Laminaria i dieten genom att alltid något diffunderar ut i blodet och via matsmältningsvätskor kommer ut i tarmen och tack vare alginaterna inte återabsorberas.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar