Alger är framtidens mat

Ersätt junk food med algberikad mat. De senaste sextio åren har kosten förändrats till att innehålla mycket raffinerad mat, mer kemiskt behandlad, mindre näring och över tvåtusen konstgjorda tillsatser. Sedan början av 1900-talet har naturliga mineraler och spårämnen lakats ur marken på grund av storskalig odling och konstgödning. Matens näringsmässiga kvalitet har också blivit sämre. Tillgången på industriellt framställda och raffinerade produkter har gjort att vi under det senaste århundradet mer än fördubblat vår konsumtion av kaloririk föda och halverat mängden säd, frukt, grönsaker och rotfrukter. Vi äter mer socker, fett och vitt mjöl än någonsin och håller därför på att bli överviktiga och undernärda – samtidigt. Det är inte konstigt att vi äter för mycket eftersom maten innehåller allt mindre näring per kalori. Eftersom tiden har blivit en knapp resurs har mat i halv- och helfabrikat ökat och vi har fått så kallad junk foood. Man tar bort näringsämnen och tillsätter konstgjorda ämnen och smaker. Resultatet blir matallergier, bristsjukdomar, förhöjda blodfetter, fetma, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Pillerproducenterna jublar. Sedan köper människorna diverse vitamintillskott för att de hoppas att blir friska. Men, lösningen på detta problem är att berika produkterna med naturliga alger som innehåller mineraler och spårämnen. Varför  alger i maten? Du får en smak från havet och kan minska saltet. Du får optimalt med näring och kan leva längre friskare. Algerna reglerar blodsockernivån, sänker kolesterolhalten i blodet, motverkar blodtryckshöjning. Binder tungmetaller (cesium, strontium, bly, kvicksilver mm). Är fiberrikt och förbättrat tarmfunktion. Innehåller de essentiella EPA och DHA. Har naturlig skyddsfaktor med antibakteriell verkan. Du får ett starkt tillskott av de nyttiga ämnena de behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen. Helt naturligt, inget syntetiskt. Ät havsalger varje dag och du dör frisk

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar