Havsalger och blodtryck

Havsalger har använts som blodtryckssänkande medicin i Japan under hundratals år. Forskning har bekräftat att patienter som inmundigade havsalger som soppa eller te erfor betydlig förbättring av blodtrycket och kände sig mycket bättre utan negativa effekter.

Vid regelbunden användning av havsalger tycktes det som om levern under stress lyckades att utsträcka cellernas liv och effektivitet. Forskarna fann att de bruna havsalgerna var mest duktiga på att sänka blodtrycket och kolesterolet. Potassium och kloride vilka både finns i havsalger hjälper att sänka blodtrycket.

Havsalgerna är alltså duktiga på att sänka kroniskt högt blodtryck och hindra att blodet klumpa ihop sig samt behandla obesitas vilket finns vid hjärtsjukdomar.

Havsalger och detox

Havsalger hjälper din kropp att bli av med gifter som samlats in i kroppsvävnaderna genom maten och omgivningen. Nuvarande forskning visar att vi lever bokstavligen i en sjö full av kemikalier – kanske så många som 80.000 st som är farliga för kroppen. Vid en studie av blodet på nyfödda visade det sig att de hade 287 olika industrikemikalier, av dessa många som vi vet orsakar cancer och är skadliga för hjärnan och nervsystemet.

Havsalgerna och då särskilt alginaterna som finns i de bruna havsalgerna tar med sig de samlade tungmetallerna och radioaktiva isotoperna det vill säga binder upp dessa ämnen som sedan följer med ut naturligt ur kroppen och hindrar kroppen för att absorbera dem. För exempelvis rökare som samlar på sig mycket strontium och kadmium hjälper havsalgerna till att föra bort detta. För de som arbetar i miljöer som hårsalonger, målning, tryckerier, rörmokare, mekaniker, hygienister och tandläkeri utsätter sig för större risker än genomsnittsbefolkningen av farliga ämnen. Konsumera man havsalger hjälper man till att motverka denna påverkan.

Att hjälpa din kropp att bekämpa strålningsgift och skydda den från farliga effekter är en annan viktig funktion för havsalgerna. En källa av strålningsgift i omgivningen är den luftburna radioaktiva joden-131, orsakad av läckor från kärnkraftverk (Fukushima) och vapen och tester av dessa i hela  världen. Joden-131 finns inte bara där du andas utan också på land där marken och jordbruket med djuren finns och kan hamna på ditt matbord. Faran med denna isotop är att den lätt tas upp i sköldkörteln. Var 18:e minut passerar hela blodvolymen genom sköldkörteln, där joden-131 kommer att absorberas av sköldkörteln om den tillåts. Denna körtel är extremt viktig och mycket aktiv – faktum är att sköldkörteln ersätter sig själv var tredje och fjärde månad och producerar nya celler det vill säga varje ny cell (DNA och RNA) dupliceras under tiden den är som den påverkas.

Om istället sköldkörteln och andra organ som lagrar jod är fylld med hälsosam jod det vill säga jod-127 från havsalger, skyddas sköldkörteln. Därför är det viktigt att hålla sköldkörteln och den  övriga kroppen försedda med viktiga mineraler. Havsalgerna är den absolut bästa källan för nyttig jod. Både jod-131 och radioaktiva strontiumet-90 kommer ut i naturen genom läckor i kärnkraftverk och olyckor med kärnkraft. När detta kommit ut i luften koncentrerar sig detta i kalciumrik mat som mjölk och gröna löv. När radioaktiviteten blandas med kalcium i maten och du äter detta kommer detta in i benmärgen och kan skada immuniteten och blodceller. Men om du kontinuerligt konsumera havsalger kan du få bort dessa från benmärgen och eftersom det hela tiden läcker ut radioaktivitet från benmärgen som fångas upp av blodet och det (strontium-90) går ut den normala vägen, så mycket som 90 procent kan absorberas. Studier visar att alginater, en osmältbar komponent av havsalger binder det radioaktiva strontiumet som formar en strontium alginat som följer med ut den naturliga vägen. Forskning visar att havsalgerna utöver att binda strontium-90 också binder barium, tenn, kvicksilver, zink, kadmium och mangan; alginaterna kan binda dessa ämnen och ta med sig dem ut ur kroppen.

Havsalger skyddar dej från många föroreningar och radioaktivitet och är en effektiv rensare av alla sorters ämnen som inte hör till kroppen, både som kommer i framtiden och som du redan har fått i dej. Havsalger neutraliserar de fria radikalerna, höjer oxidationen och skyddar dej allmänt från stress. Det är intressant att se att havsalgerna har använts för att få rent syre både i ubåtar och i rymdskepp.

Varför havsalger?

För att ersätta junk food med functional food.

De senaste femtio åren har kosten förändrats till att innehålla mycket raffinerad mat, mer kemiskt behandlad, mindre näring och över tvåtusen konstgjorda tillsatser. Sedan sekelskiftet har naturliga mineraler och spårämnen lakats ur marken på grund av storskalig odling och konstgödning.

Tillgången på industriellt framställda och raffinerade produkter har gjort att vi under det senaste århundradet mer än fördubblat vår konsumtion av kaloririk föda och halverat mängden säd, frukt, grönsaker och rotfrukter. Vi äter mer socker, fett och vitt mjöl än någonsin och håller därför på att bli överviktiga och undernärda – samtidigt.

Det är inte konstigt att vi äter för mycket eftersom maten innehåller allt mindre näring per kalori. Eftersom tiden har blivit en knapp resurs har mat i halv- och helfabrikat ökat och vi har fått så kallad junk food.

Man tar bort näringsämnen och tillsätter konstgjorda ämnen och smaker. Resultatet blir matallergier, bristsjukdomar, förhöjda blodfetter, fetma, högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes. Sedan köper människorna diverse vitamintillskott för att hoppas att bli friska.

Men, lösningen på detta problem är att berika produkterna med naturliga mineraler och spårämnen från havsalger.

Makroalgerns medicinska effekter.

Bakteriedödande, motverkar cancer hos djur, stimulerar immunsystemet, botar magsår, sänker blodkolesterolet, sänker blodtrycket, förbygger slaganfall och är blodförtunnande.

Havsalger är havets grönsaker

Havsalger är rika på proteiner, mycket rika på vitaminer och makalöst rika på mineraler. Dessutom har havsalgerna en helt unik egenskap: de renar kroppen från giftiga tungmetaller som till exempel kvicksilver och bly. Havsalger binder till och med radioaktiva ämnen till sig och för dem ur kroppen.

Havsgottchoklad

Nyttig och god choklad med viktiga ingredienser som spårämnen, fibrer och antioxidanter.

Du får ditt behov av mineraler och spårämnen utan att behöva tänka på några tillskott.

Havsgottchokladen ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen som du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

En hälsosam choklad som: reglerar blodsockernivån, sänker kolesterolhalten i blodet, motverkar blodtryckshöjning, binder tungmetaller, är fiberrikt, innehåller omega-3 och har en naturlig skyddsfaktor och är antibakteriellt.

Choklad innehållande svenska alger från Rörö.

Algmaten som förlänger livet

Ny vitaminspäckad mattrend.

Lev längre och öka fertiliteten med alger.

Alger ligger i tiden.

Testa algbröd, stuvade alger eller stekta alger.

Förutom att det är gott så är det väldigt nyttigt. Man har länge forskat i varför kineser och japaner lever längre än resten av världens befolkning.  Och en av de stora anledningarna är just att de äter mycket havsprodukter som fisk och alger.

Algerna är fullproppade med spårämnen, vitaminer och mineraler. Algerna minskar risken för hjärtinfarkt, blodproppar och andra allvarliga kärlsjukdomar. Alger ger också skydd mot infektioner och ökar fertiliten.

Varför alger?

Krydda ditt liv med alger. Du får en smak från havet och kan minska saltet.

Du får optimalt med näring och kan leva längre friskare.

Reglerar blodsockernivån.

Sänker kolesterolhalten i blodet.

Motverkar blodtryckshöjning.

Binder tungmetaller (cesium, strontium, bly, kvicksilver med flera)

Är fiberrikt och förbättrar tarmfunktionen.

Innehåller de essentiella EPA och DHA (dvs omega-3). Du behöver inte äta fisk för att få omega-3.

Har naturlig skyddsfaktor med antibakteriell verkan.

Du får ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Helt naturligt, inget syntetiskt.