Havsalger – är fiberrikt och förbättrar tarmfunktionen.

Havsalger hjälper till att reglera normala tarmfunktioner och rensa magkanalerna på onyttiga substanser och förse magkanalen med de rätta slemhinniga substanser och olösliga fibrer som behövs för att magen skall må bra. Havsalgerns gel är mycket duktiga på att lösa upp förstoppning som kan uppstå genom den moderna och ”processade” som lagas till och äts idag. I många länder används havsalger som bulkextrakt och laxativ för att hjälpa till vid förstoppning. Havsalger har också visat sig vara effektiva vid behandling av jästinfektioner, irritabel magfunktion-syndrom och vanliga bakterieinfektioner bland sjukhuspatienter.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar