Havsgrönsaksgratäng

500 gr endiver, 200 gr squash.

Till sås: 50 gr mjöl, 1/2 liter mjölk, 1/4 liter algspad från kokning eller uppblötning, 1/2 tsk havssalt, peppar efter smak, en nypa torkad tarmtång = grön aonori, 1/2 ark vanlig röd nori, blötlagt och avrunnet, muskot.

Skär squashen i ringar och förväll helt kort. Förväll endiverna hela, men gör först ett snitt eller kryss från basen och halvvägs upp.

Gör en Béchamelsås, tillsätt grön nori, röd nori och muskot.

Lägg squashen i botten på en smord gratängskål, endiverna ovanpå. Slå på gratängsåsen. Täck lätt med rivost.

30 minuter i medelvarm ugn.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar