Hur lagar man till havsalger?

Färska havsalger sköljs väl i sötvatten; torkade läggs i blöt tills de verkar färska igen. Havsalgerna kokas och hanteras ungefär som potatis. Dvs i lättsaltat vatten i 20-45 minuter.

Tips på knöltång. Värm matolja i en stekpanna, rätt rikligt, men absolut inte för hett. Slå i rejält med soja, blanda med oljan och stek den kokta tången ett par minuter på var sida. Oljan skvätter lätt, knölarna kan skjuta i väg riktiga små skott om oljan blir för het. Använd förkläde och akta skorna! Tag upp en provbit och smaka: är den lagom salt? Krydda efter behag. Låt oljan rinna av och servera antingen som entrérätt eller som grönsak till huvudrätten.

Och fick du knöltång över? Ja, det finns personer som inte ännu upptäckt denna gudomliga rätt. Då tar du och marinera den. Gå till skafferiet och samla ihop följande ingredienser; lök, tomatpuré, olja, citron, dill, sojasås, timjan, basilka och lagerblad.

Lägg i knöltången och du har en god marinerad havsgrönsak.

Lämna ett svar