Kan man torka och spara havsalger?

Jadå, du kan hänga bladtång på tork på klädstrecket  eller rosenspaljen (rosorna älskar det) och samla hela årsbehovet, bara du får några varma och soliga dagar. Bladtången är de som kan bli flera meter långa och liknar krokodilskinn eller ormskinn. Men se upp. När havsalgerna torkar, svettas de ut en del salt på ytan. Kommer de sedan i fuktig luft, tar saltet upp vatten och dina torra, krispiga havsalger blir mjuka igen, nästan som färska, innan de möglar. Förslut dem lufttätt i dubbla plastpåsar och förvara dem på torraste möjliga plats.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar