algkosmetik

Fler och fler rapporter släpps om farorna med syntetiska kemikalier i produkter som vi använder dagligen, människorna blir alltmer intresserade av att leva ett toxin fritt liv. Vår hud är det största organet i vår kropp, och den har potential att absorbera  många skadliga kemikalier genom sina porer. Vi måste vara  särskilt försiktiga och undvika dessa kemikalier i vår kosmetik. Lösningen är algkosmetik.

Liksom det mesta är all naturkosmetik inte naturkosmetik. Det finns regler för kemikaliefri kosmetik.

Dioxan är en viktig kemikalie att undvika i kosmetiska produkter. Det finns ofta i schampo, tandkräm och deodorant.

Mineralolja används i många krämer och lotion. Det är en billig och enkel kemikalier att använda. Tyvärr tillåter det inte att huden andas.

Bensylalkohol, isopropylalkolhol och etylalkohol används ofta i hudvårdsprodukter. Dessa alkoholer torkar ut och irriterar huden. De kan också skada hudens försvar och göra dig mer mottaglig för bakterier och virus.

Undvika alla konstigheter och använd enbart naturliga produkter som liknar din egen natur.  Som algkosmetik.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar