Var finns alger?

Alger växer praktiskt tagit överallt utom där det är så mycket is, att algerna inte får fäste. Man hitta dem vid sandstranden, på stenar och på stranden, där de flutit upp. De alger som visas i min blogg www.seaweed.news finns alla på ön Rörö i norra skärgården utanför Göteborg. Men man kan finna dem utmed hela västkusten från Kullens Fyr  i söder till Kosteröarna i norr. Om man vill plocka alger är den bästa platsen en stenig och bergig strand, då algerna måste fästa i något, som är fast. Det bästa tillfället är vid lågvatten. Alger hittas också utmed sandstränder och då handlar det oftast om alger, som har flutit upp på stranden. Ofta finns det mycket alger efter det har varit storm. Under dagarna efter stormen kan alger flyta i vattnet och upp på stranden.

Lämna ett svar