Alger och nyttigheter

Algerna kan ge dig just de nyttigheter du har störst behov av, till exempel kalcium, kalium, selen, kisel, fibrer, Omega-3 och ubiqunonet Q10. Mineralämnena i havsalger gör det möjligt för cellerna att bygga upp en stark benstomme, starka ledgångar, senor och nerver. Havsalger motverkar även fettbildning i muskeltrådar och blodbanor. Bristsjukdomar till följd av brist på spårelement får i vissa fall betraktas som kultursjukdomar. De moderna jordbruksmetoderna bidrar till att konstgödning (utan spårelement) gör att våra kulturväxter innehåller mindre av de livsviktiga spårämnena och för mycket av vissa andra av grundämnena. Havsalger återställer den grundämnesbalans i kroppen som gått förlorad. De har dessutom förmågan att absorbera och föra bort skadliga tungmetaller som till exempel bly, kvicksilver och kadmium ur din kropp. Det är kostfibrerna, de så kallade alginaterna, som står för detta renande arbetet.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar