Alger och glass

Gillar du glass? Titta på förpackningen så ser du att den innehåller alger. Det är Karagen-tång (kallas också Brosktång eller Pärlmossa) eller på latin Chondrus crispus, som används för att få glassen mjuk istället för stenhård, när den är frusen. På Irland kokar de algerna tillsammans med mjölk till en pudding. Har du smakat på Sushi? Det gröna som är runt riset är alger.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar