Agar E 406

Agar utvinns ur havsalger och har i århundraden använts som förtjockningsmedel och stabilisator. Som förtjockningsmedel verkar agar på samma sätt som gelatin – det binder vattnet så att livsmedlet blir mer tjockflytande. Som stabilisator hindrar agar livsmedlet från att skära sig eller skapa bottenfällning. Agar används som tillsats inom industrin och finns bland annat i glass, senap, sylt och godis. Agar får användas utan begränsningar. Människan kan nämligen inte smälta agar och det är därför inte hälsofarligt att äta det.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar