Bada i alger. Visst kan du det.

Tack för alla trevliga mejl.

Plocka Bladtång och Fingertång som flyter upp på stränderna. 5-6 stycken räcker till ett bad. Lägg dem i rent vatten (ej saltvatten) i en timma. Häng upp dem på tork på ett klädstreck eller spaljé. Låt dem torka 1 vecka. Sedan är det bara att lägga dem i badvattnet. I detta torkade skick håller de hur länge som helst. Förvara dem torrt så varken luktar de eller förstörs av ev. mögel. Efter användning kan du lägga dem på jorden som kompost. Så får alla nytta av algerna.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar