Alger – vad är det?

När du har gått på en strand, har du säkert sett alla växter, som flutit upp från havet. Kanske har du funderat på vad det är och vad det är som luktar. Dessa växter är alger och de kallas för havsalger. Ordet alger kommer från det latinska ordet ”algae”, som betyder vattenplanta. Tusentals olika sorters havsalger växer i haven runt vår jord. De växer på berg, på stenar, på skal, på djur, på stockar, broar och gamla skeppsvrak, det vill säga de växer på allt, som de kan sätta sig fast på. Man kan också hitta dem i solen på stranden, där man badar.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar