Vad är bålväxter?

En del alger växer på djupt vatten och andra växer lite närmare stranden. De växter som finns i havet, består till övervägande del av alger. Alger har inga frön, rötter, stjälkar eller blad. De kallas för bålväxter, då de tar upp den näring de behöver direkt ur det omgivande vattnet. Algerna brukar indelas efter sina färger: grönalger, brunalger och rödalger. Brunalger och rödalger är viktiga, eftersom de finns i så stor mängd i havet och är rika på spårämnen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar