Laminaria Digitata for Internal Medicine

Since 1954 we have been working on alginate based remedies for, among onthers, treatment of adipositas and some ventricle illnesses. Earlier no alginates have been used for these purposes in the internal medicine. (In Sweden i.e.) 1955, we presented a preliminary bulletin and gave further information at a speach, April 1956, in Svenska föreningen for invärtesmedicin (The Swedish Association for Internal Medicin.) We have now during three years used these remedies against adipositas in connection with diet- and regimekeeping. Good results have been under treatment during more than 2 months. Some patients did not follow the diet- and regimekeeping. As alginates have a considerably absorbing and acid binding effedt which is protracted, we have also tested them on clientele with symptom of ventricle. Acid troubles have theryby been eliminated and with ulcus patients a good healing has in several cases been noticed.

De ganska omfattande svenska medicinska försöken med naturprodukten havsalger åren 1954-58, synes ha fallit i glömska. Numera görs sällan kliniska försök av det slag som här refererats. De stora, ofta multinationella läkemedelsföretagen, har övertagit både forskning och tillverkning av medicinska preparat. Många av dessa preparat tillverkas efter hemliga recept, och antalet mediciner, ofta oprövade, växer årligen med tusentalet.

Läkarna känner ofta inte till dem kemiska sammansättningen av de mediciner de ordinerar.

Havsalger, däremot, som är en naturprodukt, har sedan urminnes tider använts som medicin och föda, användes i dag och hör framtiden till.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar