alger 6

Litet alg-lexikon. Makroalger är stora – tång, brun- och grönalger. Mikroalger är mikroskopiskt små. Det är de som blommar. Hit hör Spirulina, som inte alls är släkt med till exempel tång. Men den är proteinrik. Brunalger och rödalger är viktiga, eftersom de finns i stor mängd i havet och är rika på spårämnen. Alger kan knappast lösa världens problem med undernäring. Men de kan få miljarder att få friskare, starkare, renare kroppar. Algerna är våra vänner.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar