Havsalger ger jod

Jod är en mineral som kroppen använder när den bygger sköldkörtelhormon. För lite jod i kosten leder till nedsatt hormonproduktion och i värsta fall till sjukdomen struma. Havsalger samlar genom sin livstid på sig jod och nivåerna är som lägst i unga havsalger och högst i gamla. En vuxen person behöver 150 mikrogram jod dagligen och för den med ett lågt intag av jod i övrigt är havsalger rena medicinen.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar