Algkocken. Rödalger som stärkelse i desserter.

Växterna Karagentång eller Brosktång eller Pärlmossa (Chondrus crispus) och Gigartina mamillos samlas,torkas och blekas i solen. De blir då färdiga att användas. De kokas, och alla tågor silas bort. Spadet stelnar till gelé, när det blir kallt. Det används till att avreda soppor och desserter, som puddingar, krämer, glass gelé med mera.

Publicerat av Clas

Hej jag kallas för Clas, Classe, ClasGöran eller CG och har forskat på havsalger sedan 1974. Jag har dykt i havet och plockat upp havsalger för att kunna använda dem som functional food, kostillskott och fodertillskott. Havsalger eller seaweed eller kelp som de också kallas ger dig ett starkt tillskott av de nyttiga ämnen du behöver, samtidigt som du får ett skydd mot onyttiga ämnen.

Lämna en kommentar